De games

De Pillo games staan voor

Eigen regie

Geweldloos

Activerend

Ruimtereis

Ruimtereis is onderdeel van het nieuwste spellenpakket van Pillo, ontwikkeld in samenwerking met ‘sHeerenloo. In de rocket game bestuur je met je Pillo een raket die rondjes draait in de ruimte. Door druk uit te oefenen geeft de raket gas en ga je vliegen door een ruimtewereld waarbij je kennis maakt met UFO’s of satellieten en tegen planeten of meteorieten aan botst.

Speelbaar vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 0 jaar en geschikt voor verschillende niveau’s. Het spel is gemaakt om met random input geschikt te zijn voor mensen met een te laag niveau voor actie reactie, door middel van de inzet van effecten en geluiden die de zintuigen prikkelen en reactie uitlokken. Daarnaast is het spel te besturen door mensen met een hoger niveau. Door doelbewust de druk op het kussen onder controle te houden kan de speler de ruimtewereld ontdekken en sterren verzamelen door tegen de juiste meteorieten aan te botsen.

Beestenboel

Beestelboel is de derde nieuwkomer onder de Pillo spellen, ontwikkeld in samenwerking met ‘sHeerenLoo.

In deze game bestuur jij drie rollers met voor- midden- en achterkanten van verschillende dierenlichamen om zo tot jouw nieuwste creatie te komen.
Door op het juiste moment de rollers te stoppen kun je de delen met elkaar matchen, of juist niet.
Je kunt met deze game eindeloze combinaties maken!
Wanneer je 3 keuzes hebt gemaakt komt het door jou eigen samengestelde dier tot leven.

Door druk uit te oefenen op Pillo bepaal jij hoe snel de rollers draaien, waardoor je kan gaan leren de juiste combinaties te maken. Als je dat wil natuurlijk!

Deze game is erg geschikt in samenwerking met een begeleider, om zo samen spraak te oefenen.

Verhaaltjes

Ontwikkeld in samenwerking met ‘sHeerenLoo, de nieuwe Verhaaltjes!

Doorloop op je eigen tempo samen met Pillo verschillende verhaaltjes. Hierbij kun je genieten van de fijne visuals en geluiden of kun je het verhaaltje bewust meemaken en meepraten.

Speelbaar vanaf een ontwikkelingsleeftijd van 0 jaar en geschikt voor verschillende niveau’s. Dit spel is net als de Rocket Game en de Casino Roller gemaakt prikkelend te zijn voor mensen met een erg laag niveau maar ook uitdagend voor mensen met wat hogere niveau’s.

Met de verhaaltjes game kun je oorzaak-gevolg besef trainen.

Eerdere Pillo games

Piraat Pillo

Piraat Pillo is een interactief audio gedreven spel, geoptimaliseerd voor mensen met een visuele beperking, waarin spelers de kapitein moeten helpen om een verloren schat te vinden. Zo moeten de spelers bijvoorbeeld de zeilen hijsen door op het kussen te drukken.
De game gaat in langzaam tempo, alles wat het scherm toont wordt hardop verteld, en de beelden zijn duidelijk omlijnd en bevatten veel contrast. Piraat Pillo is ontwikkeld in samenwerking met Koninklijke Visio.

Puzzelen

Rustgevend, verhalend en toch activerend. Puzzelen is speciaal ontworpen met en voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking. De cliënten worden geactiveerd door het hoogwaardig audio-visueel contrast in de game en maken verschillende plaatjes compleet, zelf of samen met een begeleider, door de puzzelstukjes te leggen wanneer zij dat willen. Alle handelingen worden ondersteund door duidelijke auditieve indicaties, waardoor cliënten op een ontspannen wijze worden gestimuleerd om te bewegen en door te spelen. 

Vuurwerk

Je zal de vuurwerkgame wellicht nog wel herkennen! Als meest succesvolle onderdeel van de eerdere Beleefgames verdient dit spel zijn eigen versie.

Beleefgames focussen zich op het activeren van cliënten met een matige tot ernstige beperking, maar zijn ook erg leuk om te spelen voor mensen met een hogere ontwikkelingsleeftijd. De games bieden een herkenbare actie-reactie structuur die met Pillo goed aansluit bij de doelgroep. Ook zijn deze games door hun repetitief karakter geschikt voor o.a. fysio- en ergotherapie.

Super Totem Stacker

Super Totem Stacker is een aantrekkelijke arcade game waarin twee spelers de houten totems op elkaar stapelen om samen een zo hoog mogelijke totempaal te bouwen. Er zijn punten te verdienen door te stapelen van de blokken en het activeren van power-ups van de speciale totems.

Super Totem Stacker is een zeer sappige, vrolijke en gemakkelijk te leren game. Het spel is met name popular voor groepen vanwege haar lokale scorelijst. Super Totem Stacker is goed voor teambuilding en gezonde uitdaging en geschikt voor mensen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 5 jaar.

Knikkerbaan

Als eerder onderdeel van de Beleefgames maakt de Knikkerbaan ook zijn terugkomst in de nieuwe Pillo Play app.

Beleefgames focussen zich op het activeren van cliënten met een matige tot ernstige beperking, maar zijn ook erg leuk om te spelen voor mensen met een hogere ontwikkelingsleeftijd. De games bieden een herkenbare actie-reactie structuur die met de Pillo goed aansluit bij de doelgroep. Ook zijn deze games door hun repetitief karakter geschikt voor o.a. fysio- en ergotherapie.

Visjes voeren

Eerder ook onderdeel van de Beleefgames: Visjes voeren!
Druk op de Pillo om voer in het kleurrijke aquarium te strooien en zie wat er gebeurd in deze prikkelende onderwaterwereld.

Beleefgames focussen zich op het activeren van cliënten met een matige tot ernstige beperking, maar zijn ook erg leuk om te spelen voor mensen met een hogere ontwikkelingsleeftijd. De games bieden een herkenbare actie-reactie structuur die met de Pillo goed aansluit bij de doelgroep. Ook zijn deze games door hun repetitief karakter geschikt voor o.a. fysio- en ergotherapie.

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid