In de praktijk

Pillo tegen onderprikkeling

Spelen met de Pillo is een bewezen effectieve manier om onderprikkeling tegen te gaan. Doordat de Pillo zonder constante hulp van een begeleider door een EMB-cliënt onafhankelijk kan worden gespeeld kan de Pillo worden ingezet in de ‘lege uurtjes’; bijvoorbeeld voor de lunch, tijdens verschoningsperiodes of na het eten. Doordat de verschillende games van Pillo zijn gebouwd om aanspraak te doen op verschillende interesses en zintuigen is het meer dan ‘alleen beleven’. De cliënt wordt uitgelokt op spraak en reactie, wordt geboeid en wordt gestimuleerd om controle uit te oefenen.

Pillo als actie/reactie
training

Omgaan met de wereld vanuit een beperking is een hele uitdaging. Bij onze klanten draait zorg voor LVB (Licht Verstandelijk Beperkt), EMB (Ernstig Meervoudig Beperkt) en MVG (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag) cliënten om kwaliteit van leven, beleving en plezier maken. Pillo ondersteunt deze missie door cliënten sociaal én fysiek te activeren. Speel Pillo games samen met uw cliënten en verken hun kracht en interesses.

Pillo als fysiotherapie of ergotherapie hulpmiddel

De Pillo hoeft natuurlijk niet alleen knuffelend gebruikt worden. Speel games met je voeten, je oksels, je rug, je achterhoofd, je kunt het zo gek niet bedenken. Door deze veelzijdigheid is de Pillo uiterst geschikt voor fysiotherapie of ergotherapie als doeleinde. Gamend trainen met Pillo games, effectief en extra leuk! Pillo heeft games ontwikkeld om op een speelse en motiverende manier te bewegen. Onder begeleiding van een fysiotherapeut, revalidatiearts of bewegingsagoog kan met Pillo diverse oefeningen worden gedaan. Ontdek hier hoe dat gaat.

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer de Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid