Alle vernieuwingen van Pillo

Ontwerp voor
dagbestedingen

De vernieuwde Pillo is ontworpen om zo dicht mogelijk bij een doodnormaal sierkussen te komen, waardoor het als herkenbaar object wordt beschouwd door de gebruiker. Door de prikkelarme buitenhoes zonder print in neutrale kleuren die bestaat uit een water en vuilafstotende stof past Pillo perfect in een dagbesteding.

In de binnenhoes van de Pillo controller is een sensorstof verwerkt, dit is een sheet met meerdere rijen druksensoren die samenkomen in de naad van het kussen. De sensorstof is niet te voelen in het kussen en doet dus niet af aan de ervaring van de gebruiker.

Het ‘label’ wat uit het kussen steekt dient als bedieningspaneel waarmee je de controller aan of uit kan zetten, kan verbinden en de batterijstatus kan checken.
Via dit ‘label’ verbindt het kussen automatisch via bluetooth met de dichtsbijzijnde Apple TV, het medium waarop de Pillo Play App te vinden is. Deze app opent een wereld aan mogelijkheden!


Innovatie vanuit
de gebruikers

In Nederland zijn ongeveer vier- tot zesduizend kinderen en tienduizend volwassenen met EMB. Zij hebben een zeer ernstige verstandelijke beperking en ernstige motorische beperkingen. Mensen met EMB zijn door hun beperkingen volledig afhankelijk van een ander. Door de motorische beperkingen kunnen mensen met EMB hun lichaam maar heel beperkt bewegen. Soms worden ook de termen EMG (ernstig meervoudig gehandicapt), MCG (meervoudig complex gehandicapt), ECMB (ernstig meervoudige complexe beperkingen) en (Z)EVMB ((zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen) gebruikt.

Pillo’s innovatietraject is in nauwe samenwerking met zowel de eindgebruikers als de bestuurders (de cliënten en begeleiders). Zowel de onderzoeksfase, de brainstormfase, de testfase en de implementatiefase van alle verbeteringen zijn doorlopen met zowel begeleiders als cliënten met EMB van verschillende niveau’s. Hiervoor is gekozen om te zorgen dat er geen aannames zijn gedaan over de gebruikersvriendelijkheid of de behoeften vanuit dagbestedingen en andere locaties.

Uit interviews met zorginstellingen is gebleken dat EMB cliënten vaak nog ‘lege uren’ ervaren waarin er geen activiteiten aangeboden worden (bron: interview ‘sHeerenLoo). Daarna wordt er aangegeven dat men het eenvoudigweg nogal moeilijk vindt geschikte activiteiten te vinden. Hierdoor is onderprikkeling een groot probleem bij de doelgroep EMB en EVMB.

Spelen met Pillo is een effectieve manier om onderprikkeling tegen te gaan. Doordat Pillo zonder constante hulp van een begeleider door een EMB-cliënt onafhankelijk kan worden gespeeld kan Pillo worden ingezet in de ‘lege uurtjes’. De cliënt wordt uitgelokt op spraak en reactie, wordt geboeid en wordt gestimuleerd om controle uit te oefenen.

Pillo is daarnaast uiterst geschikt voor interactief snoezelen, waarbij een EMB client niet alleen tot rust komt en geprikkeld wordt, maar ook zelf daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op de omgeving.

Pillo is daarnaast uiterst geschikt voor fysio en ergotherapie binnen de EMB, dit omdat het kussen en de spellen beweging uitlokken.

Variabel toebehoren

Niet alleen het kussen, de spellen en het menu van Pillo is compleet vernieuwd; ook het toebehoren van de set is onder handen genomen. En het mooiste: de nieuwe sets compleet zelf samen te stellen.

Zo is het nieuwe opbergsysteem van Pillo ontworpen samen met de eindgebruiker om zo goed mogelijk aan te sluiten op het leven op een dagbesteding. Dit betekent dat de kast makkelijk verrijdbaar is, de Pillo controllers bij verplaatsing niet verschuiven, opladen en batterijstatus checken binnen seconden kan worden gedaan, de monitorarm in hoogte en draai verstelbaar is en er geen kabels of andere electronica voor het grijpen liggen.

Ben je onderdeel van een kleinere zorgorganisatie of wil je Pillo als particulier gebruiken? Dan kun je via ons formulier eenvoudig aangeven welk toebehoren het beste bij je situatie past. Denk hierbij aan één of twee Pillo’s, wel of geen Apple TV, wel of geen beeldscherm of zelfs een huuroptie.

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid