De officiële lancering van Pillo

We mogen met trots van de daken schreeuwen dat we vandaag, na 1,5 jaar innoveren, de Pillo lanceren.
Na een innovatietraject te hebben doorgemaakt is de Pillo niet terug te herkennen. Tijdens dit traject is er onderzoek gedaan, gebrainstormd, getest en heel wat bijgestuurd. We zijn als Hulan apetrots op de ongelofelijke verbetering die ons product heeft meegemaakt. 

Je kan de Pillo vanaf nu bestellen om in te zetten bij op jouw zorginstelling, kantoor, woongroep, activiteitencentrum, revalidatiecentra, woonkamer, speeltuin, school, dierentuin of gewoon voor thuis op de bank.

De innovatie

Ken je Pillo nog niet? Pillo is de eerste game controller in de vorm van een kussen. Een innovatief idee waarbij een niet-voelbare druksensor over het oppervlakte van het kussen elke beweging omzet in auditieve en/of visuele reactie. Met deze zorginnovatie is het mogelijk voor iedereen om spelletjes te spelen, ondanks meervoudige beperkingen. Knijp, knuffel, duw, sla of druk om interactie te hebben met het spel en/of je medespelers. Met de unieke spellen stimuleert Pillo beweging, traint het actie/reactie vermogen, prikkelt en activeert de speler. De spellen zijn door middel van co-creatie met zorgmedewerkers ontwikkeld om verschillende zorgdoelen te behalen.

Stukje geschiedenis

Het idee van de Pillo is bedacht door Ard Jacobs tijdens zijn studie Industrial Design in 2012. Ard ging na zijn studie door met Pillo en zette het product op de markt.
Na kennis gemaakt te hebben met Hulan, de creative gamestudio die serious games ontwikkeld, heeft Hulan de de eerste versie van de Pillo games gemaakt. Pillo is later naar een vorm gegaan waar het onder de vleugel van Hulan is genomen en waar Ard als hoofd kennispartner nauw betrokken is.
In april van 2021 is er bij Hulan voor Pillo een innovatietraject gestart door Innovatiespecialist Sophie Asveld. In nauw samenwerkingsverband met GBO Innovation Makers en Vention Technologies is er door middel van veel onderzoek, testing en concepting en  de nieuwste versie van Pillo tot stand gekomen. Helemaal gefocust op de waarde die een Pillo set kan toevoegen aan het leven van een persoon met (ernstig meervoudige) beperkingen en de verzorgers hiervan.

En nu, let’s play!

Wat gaat er gebeuren nu de Pillo gelanceerd is? Het innovatietraject stopt niet hier. We gaan ons uiterste best doen om de Pillo pakketten zo snel mogelijk te versturen en gaan daarna gaan we verder met onderzoeken en ontwikkelen. We gaan door met het maken van serious games voor Pillo die aansluiten op de doelgroep. Deze games hebben verschillende doelen, die aansluiten op de LACCS methode.

We willen GBO Innovation Makers en Vention Technologies bedanken voor het mogelijk maken van dit super mooie product. En we gaan zelf door met het maken van betekenisvolle games voor Pillo die mensen met een (ernstig meervoudige) beperking in staat stellen zelf regie te kunnen nemen.


En jij? Als je nu enthousiast bent over Pillo kan er nu zelf eentje aanschaffen via onze shop!


Bovendien is de nieuwe Pillo mede mogelijk gemaakt door MIT Zuid & Ministerie Economische Zaken en Klimaat en door de Provincie Noord-Brabant.

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer de Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid