Veelgestelde Vragen

Algemeen

1Waar kan ik Pillo kopen?
Via deze website, of neem telefonisch contact met ons op via de contactpagina
2Wat kost een Pillo?
Hier kun je al onze prijzen zien of opvragen.
3Zijn er verschillende Pillo-sets te koop?
Jazeker. Afhankelijk van je wensen kunnen we een custom pakket voor je samenstellen. Kijk hier voor wat voorbeelden.
4Waarom is een Pillo Demo belangrijk?
Via een demo komen we er samen achter hoe Pillo het beste kan worden ingezet binnen een organisatie.
5Waarom zou ik een Pillo Pilot doen?
Iedere doelgroep en iedere organisatie is anders. Via een Pilot kunnen we zorgen voor de beste ondersteunende tools en info. Daarnaast leiden we uw mensen op om Pillo goed te kunnen gebruiken.

Voor wie?

1Voor wie is Pillo geschikt?
De Pillo controller is te gebruiken door kinderen, ouderen, mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking en mensen met niet aangeboren hersenletsel. Kortom, Pillo is voor iedereen geschikt.
2Kunnen mensen met EMB ook Pillo spelen?
Juist voor EMB zijn we met onze games doorlopend in ontwikkeling. Het kan daarom goed zijn dat jouw instelling al met onze games werkt. Je mag ons uiteraard bellen hierover.
3Is Pillo ook voor ouderen?
Jazeker. Pillo kan o.a. gebruikt worden om ouderen het plezier van samenspelen te laten ervaren. Dus speel een gezellig potje Pillo tijdens de koffiepauze of bij één van de lokale ontmoetingsplaatsen.
4Ik heb geen aandoening, is Pillo dan wel voor mij?
Door het diverse aanbod in games is Pillo ook erg leuk om te doen wanneer je kerngezond bent!
5Is Pillo ook inzetbaar in het onderwijs?
Pillo draait om samenwerken. Goed leren samenwerken is essentieel voor zowel de sociale als professionele ontwikkeling van kinderen. Hierom is Pillo inzetbaar als actief lesmateriaal én als verantwoorde ontspanning.

Technisch

1Moet ik Pillo aan zetten?
Ja. Achter de kleine ring in één van de hoeken van het kussen zit de aansluiting voor de oplader. Hier bevindt zich ook het knopje om de Pillo aan te zetten. Het is voldoende om dit knopje één keer kort in te drukken. Via het corresponderende lampje op de Pillo receiver kun je zien of Pillo inderdaad "aan" gaat. Het blauwe lampje knippert dan kort snel achter elkaar.
2Wat is de batterijduur van een Pillo controller?
Wanneer 80% opgeladen geeft een controller minimaal 6 uur speeltijd.
3Hoe lang duurt het om de batterij op te laden?
80% opladen duurt 1 uur.
4Hoe laad ik de Pillo controller op?
In één van de hoeken van het kussen zit kleine ring met daarachter een mini-usb aansluiting om de controller op te laden.
5Kan ik met het kussen spelen terwijl deze in de oplader zit?
Ja.
6Wat zijn de minimale eisen voor een computer?
Minimaal: Windows 10 met een 2.7 ghz quad core processor, 2GB ram, en een grafische kaart met 1GB RAM.

Aanbevolen: Windows 10 met een i5 core, 4GB Ram en een grafische kaart met 2GB RAM.

Pillo Play software

1Hoe kom ik voorbij het zwarte scherm als ik de software start?
Om de Pillo Play software te starten, en voorbij het zwarte laadscherm te komen, moet je laptop of computer verbonden zijn met het internet. Als dit niet het geval is kan deze geen verbinding maken met de software, en kun je dus ook geen Pillo spelen.

Om uit de software te gaan als je een zwart scherm hebt, druk je op de de ALT toets en terwijl deze ingedrukt is op F4 op je toetsenbord. Controleer vervolgens of je aangesloten zit op het internet. Als dit zo is, kun je de software opnieuw starten, en zal deze normaal opstarten.
2Hoe verhelp ik "Fout 43 - controleer 'user'."?
Fout 43 komt voor als de gebruikersinstellingen niet gevonden kunnen worden. Dit kan door verschillende dingen komen.

1. Controleer of de Pillo Data map goed gelinkt is
Als je na fout 43 ook een melding krijgt van "Fout 42 - controleer 'apps'." dan is deze niet goed gelinkt. Ga hiervoor naar de instellingen. Druk op de Pillo knop rechtsboven en vervolgens Instellingen. Vervolgens kies je de optie 'Wijzig hoofdpad naar Pillo apps'. In het scherm wat volgt ga je op zoek naar je PilloData map. Het is handig als je weet waar deze staat. Weet je dit niet, zoek dan eerst in Windows deze map op. In de software ga je naar de PilloData map. Als je hierin aangekomen bent, klik je rechtsonder op 'Map selecteren'. Nu zal de Pillo software opnieuw opstarten zonder foutmeldingen. Krijg je nog wel foutmeldingen? Kijk dan naar onderstaande oplossingen.

2. User.json bestand is beschadigd \ bewerkt.
Het kan zijn dat het gebruikersinstellingen bestand beschadigd of door iemand (foutief) bewerkt is. Neem hiervoor contact op met ons, en wij zorgen voor een nieuw gebruikersinstellingen bestand!
3Hoe verhelp ik "Fout 42 - controleer 'apps'."
Fout 42 komt voor als de Pillo apps map niet gevonden kan worden. Dit kan door verschillende dingen komen.

1. Controleer of de Pillo Data map goed gelinkt is
Als je naast "Fout 42 - controleer 'apps'." ook de Fout 43 krijgt, dan is deze niet goed gelinkt. Ga hiervoor naar de instellingen. Druk op de Pillo knop rechtsboven en vervolgens Instellingen. Vervolgens kies je de optie 'Wijzig hoofdpad naar Pillo apps'. In het scherm wat volgt ga je op zoek naar je PilloData map. Het is handig als je weet waar deze staat. Weet je dit niet, zoek dan eerst in Windows deze map op. In de software ga je naar de PilloData map. Als je hierin aangekomen bent, klik je rechtsonder op 'Map selecteren'. Nu zal de Pillo software opnieuw opstarten zonder foutmeldingen. Krijg je nog wel foutmeldingen? Kijk dan naar onderstaande oplossingen.

2. apps folder is beschadigd \ bewerkt \ verplaatst.
Het kan zijn dat het apps folder beschadigd, bewerkt, of verplaatst is. Neem hiervoor contact op met ons, en wij zorgen voor een nieuw een snelle oplossing!