Druksensor

Pillo meet ‘knuffelen’ en ‘drukken’ om bijvoorbeeld een slider te laten bewegen op basis van de kracht waarmee je drukt.

Gyroscope-sensor

Pillo meet ‘draaiing’ van het kussen in alle richtingen om bijvoorbeeld een vliegtuig te besturen.

Accelerometer

Pillo meet ‘schudden’ en andere (snelle) bewegingen om bijvoorbeeld in-game knoppen te triggeren.

2-4 Pillo's

Met z’n tweeën een toren bouwen in Super Totem Stacker, óf met z’n vieren vlaaien gooien in Circus Utilla.

Knuffelbaar & herkenbaar ontwerp

Pillo is een knuffelbaar kussen. Daarom hebben we voor het ontwerp rekening gehouden met onze doelgroep en hun beleving. Een duidelijke, herkenbare print op een stevige en duurzame stof voorzien van een antibacteriële en waterafstotende coating. De print is ontworpen op basis van tekeningen en karakters uit de beschikbare games. Een leuke, originele print met afwisselingen om ook het kussen zelf voortdurend te blijven ontdekken.

Vanuit het idee dat zowel jongens als meiden graag Pillo spelen, is een roze én turquoise variant van de hoes ontwikkeld. Daarnaast is voor cliënten die graag een rustiger uiterlijk hebben de andere zijde van de Pillo uitgevoerd in een effen, zacht grijze tint.

Bovendien is een Pillo hoes voorzien van een grote en kleine zeilring. Een grote waarmee de Pillo gemakkelijk hangend is op te bergen. De kleine ring biedt ruimte waar de accu kan worden opgeladen. Om deze doorgang naar de techniek vervolgens weer goed af te sluiten heeft de Pillo controller een dubbelzijdige hoek-flap die over de kleine opening kan worden gevouwen. Zo blijft de Pillo techniek extra goed beschermd tegen vuil en vocht. Door gebruik te maken van de leverbare wegwerp-overhoezen wordt de Pillo optimaal beschermd bij gebruik door cliënten met overmatig speekselvloed. Lekker handig voor iedere instelling of praktijk.

Eerlijk & helder proces

Bij Pillo staan we voor een open en eerlijke aanpak. Dit geldt voor interne en externe communicatie, voor ontwikkeling, productie en voor alle facetten van het kussen. We zijn een start-up en daarbij dienen de nodige uitdagingen zich aan. Hierom werken we hoofdzakelijk met locale leveranciers, dat houdt de lijntjes kort, de kwaliteit hoog, en de prijs eerlijk. Ook stelt het ons in staat om klanten realistisch te kunnen informeren over ontwikkelingen en verwachte levering van de eerste Pillo's. Daarnaast investeert Pillo in haar relatie met andere bedrijven. Goede communicatie en een eerlijke verstandhouding zorgt voor een duurzame relatie. Zo weten wij én onze partners altijd waar we aan toe zijn.

Wat betreft game development staat Pillo voor de "shareconomy". Wij delen onze kennis van de (zorg)markt met studenten van (internationale) game opleidingen en gebruiken hun kennis van games maken om zo samen tot de beste oplossingen te komen voor onze klanten. Daarnaast is de software om Pillo te kunnen uitlezen primair ontwikkeld voor Unity Engine; 's werelds meest-gebruikte game-maak-programma, vooral onder studenten en onafhankelijke game developers. Met Pillo's eigen Development Kit voor Unity stellen we iedere game ontwikkelaar in staat zijn/haar game speelbaar te maken met Pillo.

Hug-Tex™

Het Pillo concept is oorspronkelijk gestoeld op een cruciale technische uitdaging; het ontwikkelen van een druksensor-techniek, die niet-voelbaar in een kussen kan worden verwerkt en welke tóch robuust, stabiel en betrouwbaar is. Het oorspronkelijk onderzoek resulteerde in een zeer gevoelige druksensor, vervaardigd uit een samenstelling van hoogwaardige materialen welke nu wordt gebruikt onder de naam Hug-Tex™; een eigen merk van de uitvinder.

Daarnaast is de electronica in Pillo efficiënt ontworpen zodat deze minimale ruimte inneemt in het kussen, niet in de weg zit tijdens het spelen en tóch goed bereikbaar is voor het aansluiten van de usb-kabel voor het opladen van de accu. De combinatie van technisch ontwerp en de speciale Hug-Tex™ sensor zorgt dan ook voor een optimale knuffelbeleving!

Veelzijdigheid

Licht en zacht. Dat zijn natuurlijke eigenschappen van een kussen. Pillo is door haar zachte vormgeving en lichte gewicht net zo veelzijdig inzetbaar als een kussen, maar dan mét de magie van een game controller. Daarom wordt Pillo gebruikt voor diverse toepassingen in de zorg én daarbuiten! Zo kun je Pillo in je rug of in je nek plaatsen, er op gaan zitten, het op schoot leggen of lekker knus omarmen om de games te spelen.