Hoe ondersteunt de Pillo Play app visuele en auditieve beperkingen?

Wist je dat de Pillo Play app eenvoudig aanpasbaar is voor mensen met zowel visuele als auditieve beperkingen dankzij de uitgebreide toegankelijkheidsopties van Apple TV? Hier zijn enkele manieren waarop je Pillo Play kunt aanpassen voor verschillende visuele of auditieve beperkingen, zodat er geen spelplezier verloren gaat!

Aangepaste weergave

Apple TV biedt ‘Aangepaste weergave’ opties om de visuele ervaring aan te passen aan de behoeften van gebruikers met visuele beperkingen. Je kunt deze functies eenvoudig instellen door naar de Apple TV instellingen te gaan op het homescherm, je vindt de instellingen bij: ‘Toegankelijkheid’ > ‘Beeldscherm’. Daar vind je de opties:

 • Kleurfilters: Deze helpen bij het onderscheiden van kleuren en het lezen van schermtekst.
  • Opties: Grijstinten, Rood/groen-filter, Groen/rood-filter, Blauw/geel-filter
  • Aanpasbare intensiteit voor optimale zichtbaarheid.
 • Lichtgevoeligheid: Hiermee kun je de helderheid van het scherm aanpassen en de intensiteit van felle kleuren verminderen met ‘Verminder witpunt’.

Voice over en zoomen

Ook mensen met ernstig minder zicht door een visuele beperking kunnen genieten van de Pillo spellen door de opties van de Apple TV. De opties zijn:

 • Zoomen: Een ingebouwd vergrootglas waarmee je het beeld tot 15 keer kunt vergroten. Druk 3 maal op het aanraakoppervlak om in of uit te zoomen.
 • Grote Tekst onder Aanwijzer: Vergroot tekst wanneer je eroverheen beweegt, wat het lezen vergemakkelijkt.
 • Weergave-opties: Maak tekst vet, verhoog het contrast, en pas helderheid en kleurdifferentiatie aan.

Bijschriften en ondertiteling

Voor mensen met auditieve beperkingen biedt Apple TV ook een aantal nuttige toegankelijkheidsopties:

 • Bijschriften en Ondertiteling: Stel bijschriften in voor geluid zodat ook mensen met een gehoorbeperking optimaal kunnen genieten van de Pillo games. Pas ondertitels aan met speciale stijlen en lettertypen.
 • Balans: Pas de balans van het geluid aan tussen de linker- en rechteroorschelp voor een betere gehoorervaring.

Verder lezen?

Met de toegankelijkheidsopties van Apple TV kan iedereen, ongeacht visuele of auditieve beperkingen, genieten van de Pillo Play ervaringen en spellen. Ben je benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is op de Apple TV of wil je een uitgebreidere uitleg van de opties? Lees hier dan snel verder.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikelen

Ontdek Pillo’s nieuwste muzikale avontuur!

Betreed het podium en ontdek de Magische Muziekshow, waar jij de regisseur bent van je eigen show. Dit spel ontwikkeld voor mensen met (ernstig meervoudige) beperkingen biedt een scala aan instrumenten, van trompetten tot gitaren, die je met de Pillo kunt bespelen.

Lees meer >

Vraag hier een demo aan!

Vraag hier een demo aan!(Vereist)