Pillo spelen met mensen met een beperking

Leven met een beperking is een hele uitdaging. Bij onze klanten draait zorg voor LVB (Licht Verstandelijk Beperkt), EMB (Ernstig Meervoudig Beperkt) en MVG (Moeilijk Verstaanbaar Gedrag) cliënten om kwaliteit van leven, beleving en plezier maken. Pillo ondersteunt deze missie door cliënten sociaal én fysiek te activeren. Speel Pillo games samen met uw cliënten en ontdek hun kracht.

Vraag hier een demo aan!

Activeren met Pillo

Mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) hebben zowel een lichamelijke als verstandelijke beperking. Daarbij komt het regelmatig voor dat men ook nog visueel of auditief beperkt is. EMB gamers vormen daarom een hele complexe, gevarieerde, maar uitdagende doelgroep.

EMB'ers bewegen ook vaak niet of nauwelijks uit zichzelf. Hierdoor komt het voor dat EMB'ers overdag slapen en dit verstoort het dag-nacht ritme. Met Pillo kunnen we mensen met EMB sociaal én fysiek activeren. Hierdoor draagt Pillo bij aan een betere energie regulering bij clienten. Daarnaast is samenspelen met Pillo op zichzelf een gezellige en stimulerende bezigheid.

Samenspelen

Pillo prikkelt cliënten middels audiovisuele feedback en stimuleert spelers om 'iets' te doen. Door vervolgens het kussen te knuffelen, erin te drukken, of het te schudden reageert de game op de speler. De succeservaring werkt activerend en zorgt daarbij voor een gezonde dosis spelbeleving. Samen Pillo spelen kan met cliënten en medewerkers, maar natuurlijk ook met familie en vrienden.

In dit spellen pakket zitten games speciaal gemaakt samen met mensen met een beperking. Deze spellen dekken bijna alle verschillende cognitieve ontwikkeling niveaus. Klik op de titel van de game om meer te weten te komen over de spellen, en voor wie deze geschikt zijn

De games voor Pillo breiden zich met de maand uit! Probeer ze zelf.