Pillo in een interactieve snoezelruimte

Ontspanning 

Pillo biedt niet alleen activerende spellen, maar ook verschillende ervaringen die gericht zijn op het creëren van een ontspannende sfeer. Dit gebeurt door het gebruik van subtiele kleuren, zacht licht en kalmerende geluiden. De textuur van de buitenhoes is ontworpen om de zintuigen te prikkelen en kan met verschillende drukniveaus worden verkend. Deze kleine bewegingen zorgen voor reacties in de omgeving. Bovendien kan de Pillo worden aangesloten op bestaande beamers in de ruimte, waardoor gebruikers op een snoezelbed met een kussen kunnen knuffelen en genieten van de projecties op het plafond.

 

Ontwikkeling 

Zoals bekend is spelen een geweldige manier van leren, hoe klein ook. Met Pillo kunnen thema’s en herkenbare situaties optimaal worden verkend, waarbij fouten maken niet mogelijk is. Ervaar verhaaltjes of ontdek bekende voorwerpen en dieren in de bestaande snoezelruimte. Pillo biedt een ideale leeromgeving voor kleurherkenning, begrip van oorzaak en gevolg, en het creëren van thematische omgevingen om in te leren.

Stimulatie

Naast ontspannende ervaringen kunnen Pillo-spellen ook worden gebruikt om te stimuleren zonder te overprikkelen. Door het gebruik van levendige kleuren en opwindende geluiden kan de speler ontdekken welke elementen hij kan beïnvloeden in de omgeving. Deze interactieve spelervaringen bieden prikkelende visuele, auditieve en tactiele stimuli, waardoor de gebruiker op een speelse en verkennende manier wordt gestimuleerd.

Controle

Het spelen met Pillo betekent controle krijgen over je omgeving, hoe subtiel die controle ook is. Door je lichaam te gebruiken, veroorzaak je veranderingen in je omgeving en maak je zelf keuzes. Voor veel mensen met beperkingen is dit niet vanzelfsprekend. Pillo moedigt aan tot ontdekken en het leren kennen van je lichaam in een interactieve snoezelruimte.

Vraag hier een demo aan!

Vraag hier een demo aan!(Vereist)