Pillo tegen onderprikkeling

Grove motoriek

Duidelijke prikkels in spellen

Interactief snoezelen

Magisch kussen

Er is nadrukkelijk gekozen om in het Pillo kussen geen extra prikkels zoals een trilfunctie, lichtjes of geluidjes te plaatsen. Dit kan leiden tot overprikkeling en verwarring bij spelers met een lagere ontwikkelingsleeftijd. Alle prikkels die de speler ontvangt komen vanuit de spellen, kiest de speler om even niet te kijken? Dan is het een doodnormaal kussen!

De Pillo hoes is gemaakt van een zachte geweven stof met een waterdichte coating, die er voor zorgt dat hij waterafstotend is. Heerlijk om met je vingertoppen te verkennen en natuurlijk te knuffelen.

Duidelijke prikkels in spellen

De Pillo spellen maken duidelijke keuzes in welke prikkels centraal staan. De spellen draaien om het trainen van het actie/reactievermogen. Als er niet wordt gereageerd via het kussen zal het spel op een rustgevende manier verder draaien, waarbij er een visuele of auditieve prikkel komt wanneer er gedrukt wordt.

De spellen kunnen met of zonder geluid worden gespeeld en bevatten duidelijke kleuren waardoor een speler die snel overprikkeld raakt van geluid het spel met dezelfde beleving kan spelen.

Interactief snoezelen

De Pillo kan perfect worden ingezet om interactief te snoezelen. De speler kan het kussen bijvoorbeeld onder het hoofd plaatsen en zachtjes druk uitoefenen met de nek om zo de spellen te beïnvloeden.

Sluit de Pillo Play app aan op een beamer en vul de gehele ruimte met een rustgevend Pillo spel. De Pillo stelt de speler in staat om invloed uit te oefenen op de omgeving en leert zo op een rustgevende manier actie/reactie aan.

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer de Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid