Pillo voor fysio -en ergotherapie

Grove motoriek

Stimuleert beweging

Voor elk lichaamsdeel

Door haar druksensor zijn de Pillo spellen en controllers als zorginnovatie uiterst geschikt voor fysio- en ergotherapie voor mensen met EMB.

Grove motoriek

Uit eerder door studenten fysiotherapie aan Fontys Hogeschool onderzoek is gebleken dat de Pillo en haar games uiterst geschikt zijn voor oefeningen voor de grove motoriek. Omdat Pillo er eindeloze mogelijkheden zijn om Pillo bij een client in te zetten kan de grove motoriek van bijna elk lichaamsdeel worden verbeterd. Gebruik de Pillo om te slaan, springen, trappelen of schoppen!

Stimuleert beweging

De Pillo spellen lokken beweging uit en kunnen ingezet worden om verschillende oefeningen te doen voor fysiotherapie of ergotherapie. Door juiste prikkels te geven zonder te overprikkelen zal een cliënt zich op een rustige manier gemotiveerd voelen om de spelomgeving te beïnvloeden met bewegingen. De Pillo is zo ontworpen dat hij het gehele lichaamsgewicht kan dragen, je kan er dus gerust op staan.

Voor elk lichaamsdeel

De Pillo hoeft natuurlijk niet alleen met de handen maar kan met elk lichaamsdeel bestuurd worden. Leg het kussen bijvoorbeeld achter je nek en speel met je hoofd, leg het kussen onder je pols en beweeg je hand, leg het kussen onder je voeten en trapel, leg het kussen achter je rug en beweeg je hele lichaam… de mogelijkheden zijn eindeloos!

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer de Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid