Revalidatie met Pillo

Gamend trainen? Met Pillo kan het. De speciaal op fysiotherapie geïnspireerde game helpt oefeningen ondersteunen op het gebied van balans, coördinatie en repetitieve beweging.

Bewegen

Wanneer je (opnieuw) moet leren bewegen na een trauma of aangeboren (hersen-)letsel is oefenen essentieel. Deze training doet men onder leiding van een fysiotherapeut of revalidatiearts in een oefenzaal, waar fitness apparaten en attributen gebruikt worden om te ondersteunen en uit te dagen. Maar revalidatie blijkt vaak een vermoeiende en soms zelfs pijnlijke opgave. Met als gevolg een afnemende motivatie om te trainen.

Gamend trainen met Pillo

Is gamend trainen dan een oplossing? Pillo games voor fysiotherapie zijn speciaal ontworpen om op een leuke en effectieve manier te ondersteunen in de training. De ervaring leert dat patiënten focussen op de game in plaats van op bijv. het gevoel van pijn, waardoor de algehele ervaring tijdens de training positiever wordt. Daarbij zorgt het gebruik van het kussen als game controller voor een zeer brede inzetbaarheid van onze games in de oefenzaal.

Het revalidatie spellen pakket


In dit spellen pakket zitten games gericht op revalidatie en kunnen door alle leeftijden gespeeld worden. Klik op de titel van de game om meer te weten te komen!

De games voor Pillo breiden zich met de maand uit! Probeer ze zelf.