Wat is er vernieuwd aan Pillo?

Pillo is als zorginnovatie een jaar lang ondergedompeld in een innovatietraject, waarbij na grondig onderzoek bijna alle onderdelen van het Pillo systeem zijn vernieuwd.
Heb je al ooit eerder kennisgemaakt met Pillo? Dan zul je wellicht weinig herkennen van het eerdere systeem.
Benieuwd hoe deze nieuwe versie naadloos aansluit bij de behoeften van mensen met een ernstig meervoudige beperking en zorgmedewerkers? 
We sommen alle vernieuwingen voor je op!

Wat is er vernieuwd aan Pillo?
Pillo kussens als controler

De controllers

Zoals je misschien al wel op de productfoto’s hebt gezien zijn de Pillo controllers, ook wel de kussens genoemd, in een nieuw jasje gestoken.
Waar bij de vorige versie van de Pillo in het binnenkussen de batterij en aanknop zat, is er gekozen om alle ‘harde’ onderdelen aan de buitenkant van het kussen te plaatsen. Hierdoor kan iemand zich dus lastiger per ongeluk bezeren als er hardhandig met het kussen wordt gespeeld.
Het label met het Pillo beeldmerk functioneert als bedieningspaneel waar je de controller aan of uit kan zetten, kan kalibreren en zelf via de leds op het label de batterijstatus kan checken.
Ook zijn de Pillo’s gemakkelijk via het label op te laden met een USB-C kabel, je kan deze er dus niet fout in steken.
Ten slotte is er gekozen voor een prikkelarme stof voor de hoezen, zonder printjes of felle kleuren. Het mooiste aan deze hoes: deze is water- en vuilafstotend én kan gewoon mee in de wasmachine!

De opbergkast

Bij het verbeteren van de opbergkast is er gekeken naar wensen vanuit gebruikers van de vorige versie van de kast. Zo kwam er naar voren dat er een wens was om het beeldscherm op de kast vast te zetten, hem zo makkelijk mogelijk vervoerbaar te maken en om er voor te zorgen dat de kussens bij vervoer niet uit de kast vallen. Verder kwam bij dit onderzoek naar voren dat twee van de vier plekken van de vorige versie van de kast eigenlijk bijna niet werden gebruikt.

Aan de hand van dit onderzoek zijn er een aantal verbeteringen gedaan aan het ontwerp van de kast. Zo zijn er twee opberg- en oplaadplaatsen voor de Pillo’s met een schuine afloop, hierdoor trillen de kussens bij het verrijden van de kast niet van hun plek.
De kast heeft een taps-toelopende vorm welke er voor zorgt dat het gewicht van het beeldscherm er niet voor zorgt dat hij omkiept.
Alle electronica (zoals de geluidsbosjes, Apple TV en oplaadkabels) zijn weggewerkt en niet bereikbaar vanaf de buitenkant. Hierdoor is hij perfect geschikt als meubel op een dagbesteding.
Op de bovenkant van de kast is het beeldscherm met een monitorarm bevestigd, deze stelt je in staat het beeldscherm makkelijk in hoogte te verstellen of te draaien.
De kast is ontworpen op ooghoogte van een gemiddelde rolstoelgebruiker.

Pillo kast
Pillo play app

De Pillo Play app

De Pillo play app heeft zich aangepast aan het leven op een dagbesteding. Zo is kun je met een paar klikken een spel kiezen wat aansluit bij het zorgdoel van jouw client, of kun je een willekeurig spelletje kiezen.

De gebieden van de LACCS methode zijn vertaald naar speciale tags op de Pillo spellen, deze tags kun je gebruiken om een spel bij jouw zorgdoel te kiezen.

Ook bevat de app een playlist functie. Kies een tag waar je je client graag mee aan de slag wil laten gaan en de Pillo Play app zorgt er voor dat alle spellen die aan dit zorgdoel bijdragen automatisch na elkaar gespeeld worden.

Ben je benieuwd naar de vertaling van de LACCS gebieden naar de tags in het menu?

De Apple TV

De Apple TV is de nieuwe toevoeging aan het Pillo systeem welke de PUC vervangt.
Er is gekozen voor deze mediaspeler omdat deze een erg gebruikersvriendelijk en intuïtief besturingssysteem heeft, zodat deze makkelijk door verzorgers kan worden gebruikt.

De Apple TV heeft een directe bluetooth verbinding met de Pillo’s, dit gebeurd automatisch wanneer de Pillo Play app wordt geopend. Er hoeven dus geen handelingen meer worden gedaan om de Pillo’s te verbinden.

Met de afstandsbediening van de Apple TV regel je ook dingen zoals het volume van het scherm en de helderheid van het scherm.

Apple TV als besturing
Beleefgames

De games

Bij een vernieuwd systeem horen natuurlijk vernieuwde games! Er komen een hele hoop nieuwe spellen voor ontwikkelingsleeftijden tot en met 5 jaar aan met allerlei verschillende doelen.

Bij het vernieuwde pakket komen 3 compleet nieuwe spellen, ontwikkeld in samenwerking met ‘sHeerenloo voor mensen met een ernstig meervoudige beperking.

Pillo zal om de aantal maanden nieuwe games releasen, hou dus je Pillo Play App in de gaten voor de nieuwste games voor jouw cliënten!

Ben je benieuwd naar de nieuwe games of welke van de eerdere Pillo games zijn meegenomen?

Erachter komen of Pillo wat voor u of uw cliënten is?

Gaat er na het zien van de (spellen van) Pillo iets kriebelen? Ben je benieuwd of de vernieuwde Pillo het leven binnen jouw zorginstelling kan verbeteren? Vraag dan een demo aan en probeer de Pillo gratis uit. 

  • Een Pillo starterset op jouw locatie
  • Geheel kosteloos en vrijblijvend
  • Uitleg en begeleiding van een teamlid