Samen spelen

Wist je dat Pillo Games niet alleen draaien om individueel plezier, maar ook om het delen van ervaringen met anderen? Wanneer je een tweede Pillo verbindt met de Pillo Play app kom je automatisch in de multiplayer modus terecht, dit betekent dat je vanaf dat moment alle games kunt ervaren met een speelmaatje. En nee, het is niet zomaar een kwestie van samen dezelfde bewegingen maken met twee kussens. Elk spel biedt een unieke ervaring, gericht op verschillende spelbelevingen. Of je nu een verzorger, broertje, zusje, goede vriend, of een medespeler met ernstige meervoudige beperkingen bent, plezier wordt gedeeld! Ontdek hieronder hoe de multiplayer-opties eruitzien voor de diverse spellen.

Kiekeboerderij

Bezoek je de Kiekeboerderij met zijn tweetjes? Ontdek dan samen de vrolijke dieren die zich achter de luikjes verschuilen. Wie het eerste drukt, opent een van de luikjes en vervolgens kunnen jullie allebei de dieren aaien met jullie eigen Pillo’s. Er is bewust gekozen om niet meerdere luikjes tegelijkertijd te openen, zodat de geluiden en effecten niet te overweldigend worden. Zo kunnen jullie in alle rust genieten van het aaien en ontdekken van de dieren samen. Wie van twee kan het beste het dierengeluid na doen?

Magische Muziekshow

In de Magische Muziekshow ben je weliswaar alleen de regisseur, maar wanneer je een extra Pillo aansluit, transformeer je tot een volledig orkest! In de multiplayer modus bespeel je elk je eigen instrument, dat uiteraard verandert bij overgang naar het volgende liedje. Je hebt de keuze om samen een symfonie van geluiden en willekeurige melodieën te creëren, of probeer gezamenlijk de melodie te herkennen. Als je ervoor kiest om de melodie samen te volgen, kun je om de beurt een noot spelen of elkaar aanvullen wanneer dat nodig is. Alle denkbare combinaties zijn mogelijk, en jullie kunnen samen het optreden vormgeven zoals jullie dat willen. De Magische Muziekshow leent zich uitstekend voor gezamenlijk spelen met broertjes, zusjes, of ouders, omdat muziek maken de grenzen van communicatie overstijgt.

Ruimtereis

Bij Ruimtereis staat samenwerken centraal, waardoor het spel geschikt is voor zowel gezamenlijk spelen met spelers van verschillende ontwikkelingsniveaus als voor twee spelers met een vergelijkbaar laag ontwikkelniveau. In de multiplayermodus krijgt de raket, die je bestuurt, een indrukwekkende upgrade met een heuse laser. De eerste verbonden speler blijft de stuwkracht van de raket beheersen en heeft daarmee de controle over de snelheid en richting door op het juiste moment op het kussen te drukken en de druk aan te passen. De tweede speler, die zich aansluit, bedient de laser en schiet vanuit de raket. Deze speler kan ook variëren in druk; bij ingedrukt houden ontstaat een langere laserstraal, terwijl kort indrukken kortere stralen produceert. Ervaar willekeurige visuele en geluidseffecten, of werk samen om doelbewust te sturen en te schieten om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ruimtereis is uitermate geschikt voor gezamenlijk spel met andere cliënten of spelers met een hoger niveau, omdat er geen fouten gemaakt kunnen worden.

Beestenboel

Creëer samen in Beestenboel een uniek dier! In de multiplayermodus heb je de mogelijkheid om afwisselend één van de drie rollers te besturen. Om te zien wiens beurt het is, kijk je naar het groene of rode lampje boven de roller. Deze lichten op wanneer je de tweede Pillo verbindt, en elke speler wordt toegewezen aan een kleur. Door simpelweg op de Pillo te drukken, ontdek je welke kleur aan jou is toegewezen. Als er niets gebeurt, betekent dit dat de kleur niet van jou is. Druk zachtjes in jouw Pillo om de rollers langzamer te laten draaien en maak uiteindelijk de keuze voor de kop, romp of staart die je het meest aanspreekt. Laat je medespeler daarna aan de slag gaan, en voor je het weet, hebben jullie samen een uniek fantasiedier ontworpen! Of werk samen om de perfecte combinatie van romp en staart te vinden die past bij de door jullie gekozen kop, en breng zo bekende dieren tot leven. Beestenboel biedt een plezierige ervaring voor zowel spelers met een laag ontwikkelingsniveau als voor degenen met een hoger ontwikkelingsniveau.

Verhaaltjes

Gebruik verhaaltjes om samen de communicatie van een speler met een laag ontwikkelingsniveau te trainen door om de beurt een volgende stap in een verhaaltje te zetten. Wanneer je in de Verhaaltjes-game een extra Pillo verbindt, krijgt de tweede speler ook de mogelijkheid om naar de volgende stap in het verhaal te gaan door te drukken. Druk dus om de beurt of vul elkaar willekeurig aan om samen een verhaaltje te doorlopen. Maak gebruik van de herkenbare scenario’s, dieren en voorwerpen om communicatie te bevorderen en bespreek wat er op het scherm gebeurt. Verhaaltjes is ook zeer geschikt voor twee spelers met een laag ontwikkelingsniveau om samen op een rustige manier te ontprikkelen.

Piraat Pillo

Net als Verhaaltjes is Piraat Pillo een uitstekende manier om gezamenlijk de communicatie van een speler met een laag ontwikkelingsniveau te verbeteren. Speciaal ontwikkeld voor spelers met een visuele beperking, is Piraat Pillo echter ook toegankelijk en boeiend voor spelers zonder deze beperking. Gebruik een van de twee Pillo-controllers om door het piratenavontuur naar de volgende stap te gaan en moedig elkaar aan om de opdrachten van Sam Schavuit uit te voeren!

Puzzelen

Samen puzzelen gaat veel sneller en is bovendien leuker dan alleen. Verbind een extra Pillo toe terwijl je Puzzelen speelt en werk samen om de puzzel op te lossen, of het nu om beurten is of in willekeurige volgorde. Neem de tijd om samen te bespreken wat je ziet en geniet van de gezellige interactie tijdens het puzzelavontuur! Puzzelen is zeer geschikt voor twee spelers met een laag ontwikkelingsniveau om samen actie-reactie te trainen. Het is ook leuk voor begeleiders met een hoog ontwikkelingsniveau om samen herkenbare communicatie te stimuleren.

Vuurwerk

Vuurwerk is niet alleen de meest eenvoudige, maar ook de meest effectieve actie-reactiegame in de Pillo Play-app. Als je een extra Pillo aan dit spel koppelt, kun je samen vuurpijlen in willekeurige volgorde afvuren. Jullie hebben de keuze om om beurten een vuurpijl af te schieten of te gaan voor een kleurrijke mix van geluiden en effecten, waarbij je alles door elkaar afvuurt. Kunnen jullie de uitdaging aan om alles tegelijkertijd af te vuren? Probeer het en ontdek de explosieve plezierfactor van deze eenvoudige game!

Super Totem Stacker

In Super Totem Stacker staat samenwerken centraal; als dit niet goed lukt, kan je zorgvuldig gestapelde toren omvallen. In dit spel komt iedereen om de beurt aan bod, en wanneer het jouw beurt is, geeft het cijfer op het peiltje aan welke boomstam je moet plaatsen. Overleg goed en ondersteun elkaar waar nodig om ervoor te zorgen dat jullie samen de hoogst mogelijke toren bouwen. Super Totem Stacker is geschikt voor spelers met een ontwikkelingsleeftijd van 4 jaar of ouder. Ontdek de uitdaging van gezamenlijke torenbouw en werk samen om de hoogste totem te creëren!

Knikkerbaan

De Knikkerbaan is een ontzettend leuk spel om samen te spelen als je van het creëren van chaos houdt! Kies ervoor om beurtelings een knikker in een van de drie banen te laten vallen, of probeer samen zoveel mogelijk knikkers in de banen te laten rollen voor maximale visuele en auditieve effecten. Dit spel nodigt uit tot het volgen van objecten met de ogen en stimuleert beweging door leuke effecten als beloning. De tweede speler heeft in de knikkerbaangame, net als de eerste speler, een eigen grijparm die van links naar rechts beweegt op het scherm. De twee armen bewegen langs elkaar en worden aangeduid met de nummers 1 en 2.

Visjes voeren

Samen visjes voeren zorgt voor een prikkelende, maar ook rustgevende ervaring. Voer gezamenlijk al de verstopte zeedieren door veel vissenvoer in het water te laten vallen, of kies ervoor om een klein beetje voer te laten vallen en samen te observeren hoe de visjes reageren. Het Visjes Voeren spel stimuleert spraak en biedt een ontspannende en voorspelbare prikkeling. Wanneer een tweede speler deelneemt aan Visjes Voeren, krijgt ook hij de mogelijkheid om vanuit een aparte plek van bovenaf voer in het water te laten vallen. Jullie kunnen dus afwisselend of samen voer laten vallen.

Gratis samen spelen met een demo

Ben je benieuwd hoe je samen de spellen van Pillo kan spelen en hoe de spelers hierop reageren? Probeer dan eens een gratis demo uit. Hierbij kun je een uurtje gratis vrijblijvend spelen met Pillo op een locatie na keuze.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikelen

Ontdek Pillo’s nieuwste muzikale avontuur!

Betreed het podium en ontdek de Magische Muziekshow, waar jij de regisseur bent van je eigen show. Dit spel ontwikkeld voor mensen met (ernstig meervoudige) beperkingen biedt een scala aan instrumenten, van trompetten tot gitaren, die je met de Pillo kunt bespelen.

Lees meer >

Vraag hier een demo aan!

Vraag hier een demo aan!(Vereist)