Pillo Play update: Ontdek Pillo Pijlers, nieuwe verhaallijnen, multiplayer en meer!

Met gepaste trots kondigen we een nieuwe update van Pillo Play aan. We zijn achter de schermen hard aan de slag om ervoor te zorgen dat we de beste toepassingen ontwikkelen om mensen met ernstig meervoudige beperkingen te helpen bij hun ontwikkeling. Heb je het Pillo systeem al in gebruik? Dan heb je de wijzigingen wellicht al voorbij zien komen! De Pillo Play app installeert namelijk automatisch nieuwe updates wanneer deze verbonden is aan een Wifi netwerk.

Benieuwd? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste updates:

De Pillo Pijlers

De Pillo Pijlers zijn de nieuwste functie die is toegevoegd aan Pillo Play. De Pillo Pijlers zijn filtercategorieën die gebaseerd zijn op de veelgebruikte LACCS methode, maar ook gemakkelijk te gebruiken zijn in combinatie met andere methodes. Zorgmedewerkers kunnen hiermee eenvoudig een afspeellijst kiezen die te maken heeft met een bepaald zorgdoel. Alle spellen die te maken hebben met dit zorgdoel worden dan achter elkaar gespeeld, waardoor spelers zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Iedere Pijler staat voor een gebied waar de spellen ondersteuning in bieden. De Pillo Pijlers zijn:

 • De Chill Pijler
  De Chill Pijler is er om tot rust te komen. Met deze games kun je ontspannen, rustig worden voor het slapen of overprikkeling verminderen. Het spelen van deze games zal je helpen om maximaal te ontspannen en tot rust te komen.
 • De Fit Pijler
  De Fit Pijler staat voor het stimuleren van beweging. Met deze games word je geactiveerd en moet je verschillende bewegingen uitvoeren om het spel te spelen en jezelf uit te dagen.
 • De Contact Pijler
  De Contact Pijler is gericht op het bevorderen van contact tussen cliënten, verzorgers en familieleden. Met deze games kun je specifiek contact tussen twee personen bevorderen en zijn er ook multiplayer-games beschikbaar om samen te spelen.
 • De Communicatie Pijler
  De Communicatie Pijler is bedoeld om de cliënt beter te begrijpen en te helpen communicatieve vaardigheden te verbeteren. Met deze games kun je communiceren en interactie hebben of de vaardigheden van de cliënt verbeteren door middel van leuke en educatieve oefeningen.
 • De Lifestyle Pijler
  De Lifestyle Pijler is bedoeld om te leren over dagelijkse zaken en vaardigheden in het leven. Met deze games kun je bijvoorbeeld leren over dierengeluiden of hoe je een ei bakt, stap voor stap in de game, waardoor je nieuwe vaardigheden en kennis opdoet.
 • De Fun Pijler
  De Fun Pijler is er om ook tijdens dagbesteding plezier te hebben zonder specifiek doel. Met deze games kun je je vermaken en ontspannen door leuke en uitdagende games te spelen die geen specifiek doel hebben.

Wil je graag meer weten over de Pillo Pijlers en hoe je deze kan inzetten voor jouw zorgleefplan?

Nieuwe verhaallijnen

Er zijn een aantal nieuwe verhaallijnen toegevoegd aan de Verhaaltjes game die goed aansluiten bij interesses en de beleefwereld van mensen met EMB. Dit maakt de game nog interessanter en zorgt ervoor dat spelers meer uitdaging en afwisseling hebben.

Multiplayer speler indicatoren

Bij SuperTotemStacker en BeestenBoel zijn multiplayer speler indicatoren toegevoegd en worden beurten afgewisseld. Dit maakt het tijdens het spelen met meerdere mensen duidelijk welke speler aan de beurt is, waardoor de games nog leuker en spannender worden.

Drukgevoeligheid Beestenboel

De drukgevoeligheid voor BeestenBoel is aangepast, waardoor de game makkelijker te spelen is. Dit betekent dat er minder kracht nodig is om de game te spelen en spelers zich meer kunnen richten op het plezier van het spel.

Binauraal geluid

Voor de meeste games is binauraal geluid toegevoegd. Dit zorgt voor een betere ervaring voor slechtzienden en maakt het mogelijk om de game te spelen met een headset of oortjes.

Al met al zijn dit belangrijke verbeteringen voor Pillo, waardoor de games nog leuker en uitdagender worden voor spelers. Het is geweldig om te zien dat Pillo zich blijft ontwikkelen en innoveren om zo een betere ervaring te bieden aan mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Op naar de volgende update.

Ben je nog geen gebruiker van het nieuwe systeem maar wel benieuwd geworden naar de vernieuwde versie? Vraag dan een gratis demo uit om kennis te maken met Pillo Play!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikelen

Vraag hier een demo aan!

Vraag hier een demo aan!(Vereist)