Van idee tot implementatie: zo schaf je Pillo succesvol aan

Van idee tot implementatie: zo schaf je Pillo succesvol aan

Als zorgverlener is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorginnovaties. Deze innovaties kunnen namelijk bijdragen aan een betere kwaliteit van zorg en het vereenvoudigen van je werk als zorgverlener. In dit blog begeleiden we je door de stappen die je als zorgverlener kunt nemen bij het aanschaffen van een Pillo set.

Identificeer het probleem

De eerste stap is het identificeren van het probleem dat je wilt oplossen met Pillo. Pillo is een zorginnovatie die specifiek ontworpen is om het welzijn van mensen met EMB te verbeteren en de zorgverlener tegelijkertijd te ontlasten. Wellicht is er vaak te weinig tijd voor persoonlijke aandacht, is het lastig om bij sommige cliënten de passende oplossing te vinden of zijn er specifieke cliënten die door spasmen weinig regie kunnen uitoefenen. Identificeer de uitdagingen die jij en je team ondervinden en overweeg of Pillo een mogelijke oplossing kan bieden.

Verdiep je in Pillo

Nu je het probleem hebt geïdentificeerd, is het tijd om je te verdiepen in Pillo. Lees bijvoorbeeld hoe je een Pillo set kan inzetten in de praktijk, welke voordelen Pillo voor de zorgverlener heeft of hoe Pillo de cliënt kan helpen. Vraag daarnaast waar mogelijk feedback van andere zorginstellingen die al gebruik maken van Pillo. Je kunt ook altijd contact opnemen met een medewerker bij eventuele vragen om een beter beeld te krijgen van de functies van de Pillo.

Plan een demo of proefperiode

Het is belangrijk om een Pillo set te testen voordat je deze aanschaft. Plan daarom een demo waarin je Pillo gratis een uurtje kunt uitproberen en kunt zien of deze goed aansluit bij je dagbesteding of woning. Een medewerker komt dan gratis langs om het systeem te laten zien, je alle informatie te geven die je nodig hebt en om natuurlijk de cliënten (en collega’s) te laten spelen. Weet je na een demo nog niet zeker of Pillo goed aansluit, omdat een cliënt bijvoorbeeld nét niet lekker in zijn vel zat? Dan past een proefperiode misschien beter bij je situatie.
Tijdens de proefperiode kun je Pillo een maand lang testen op betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijk en toepasbaarheid. Er zijn kosten aan de proefperiode verbonden, maar deze vervallen bij aanschaf van een set.

Evalueer de toepasbaarheid van Pillo

Na de demo of proefperiode is het tijd om de resultaten te evalueren. Bekijk de voordelen die Pillo heeft opgeleverd voor je cliënten en je team en vergelijk deze met de verwachte voordelen. Als Pillo de gewenste resultaten heeft opgeleverd, kunt u overwegen om deze aan te schaffen.

Implementeer je gekozen Pillo set

Als je organisatie besluit om een Pillo set aan te schaffen, is het tijd om deze te implementeren. Zorg ervoor dat iedereen in het team goed is geïnformeerd is over de mogelijkheden van Pillo en hoe deze aan te sluiten is. Plak bijvoorbeeld de bijgeleverde ‘aanknop stickertjes’ op de O van het label om collega’s eraan te herinneren hoe je een Pillo aan zet, print de handleiding uit of gebruik het bijgeleverde boekje voor eenvoudige installatie. Maak ook afspraken met je team over het wassen van de buitenhoezen om ervoor te zorgen dat je set in goede en hygiënische staat blijft.

Veel speelplezier!

Het aanschaffen van een zorginnovatie zoals Pillo kan een uitdagend proces zijn, maar kan ook veel bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van zorg en het vereenvoudigen van je werk als zorgverlener. Wanneer je deze stappen doorloopt ben je verzekerd van een goed geïmplementeerd product en goede investering die zeker niet in de kast eindigt. Heb je tijdens een stap vragen of zou je graag meer informatie ontvangen over de Pillo?

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikelen

Ontdek Pillo’s nieuwste muzikale avontuur!

Betreed het podium en ontdek de Magische Muziekshow, waar jij de regisseur bent van je eigen show. Dit spel ontwikkeld voor mensen met (ernstig meervoudige) beperkingen biedt een scala aan instrumenten, van trompetten tot gitaren, die je met de Pillo kunt bespelen.

Lees meer >

Aanvraag Demo

Naam(Vereist)
Typ hier je bericht...