Pillo doet mee met de Nationale Zorginnovatieprijs 2023

Dé Nederlandse innovatieprijs op het gebied van zorg en welzijn.

Zorginnovatie.nl reikt jaarlijks de Nationale Zorginnovatieprijs uit; een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Zorginnovatie.nl heeft als doel om innovatie in zorg en welzijn te versnellen. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun onderneming echt tot een succes te maken.

Pillo is ook een zorginnovatie in de opschalingsfase. Pillo is een gamecontroller in de vorm van een sierkussen met bijbehorende Pillo Play applicatie en games ontwikkeld voor mensen met meervoudige beperkingen. Door een doodnormaal kussen als controller te gebruiken kan je op oneindige manieren meedoen, of je nu jong, oud, gezond of beperkt bent. Knijp, knuffel, duw, sla of druk om interactie te hebben met de game. Spelen met Pillo is een effectieve manier om onderprikkeling tegen te gaan. Omdat Pillo zonder constante hulp van een begeleider door een cliënt onafhankelijk kan worden gespeeld kan Pillo worden ingezet in de ‘lege uurtjes’; bijvoorbeeld voor de lunch, tijdens verschoningsperiodes of na het eten. Doordat de verschillende games van Pillo zijn gebouwd om aanspraak te doen op verschillende interesses en zintuigen is het meer dan ‘alleen beleven’. De cliënt wordt uitgelokt op spraak en reactie, wordt geboeid en wordt gestimuleerd om controle uit te oefenen.

Volg ons de aankomende maanden tijdens de regionale voorronde en hopelijk de landelijke finale!

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de nationale zorginnovatie prijs moest Pillo aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Schaalbaarheid; zal het gebruik van het product door zorgorganisaties toenemen? 
  • Haalbaarheid; wordt het product door zorginstantie gebruikt? 
  • Toekomstbestendigheid; sluit het product aan bij de trends in de zorg, zoals extramuralisatie en digitalisering? Het product heeft toegevoegde waarde voor de patiënt en zorgverlener.

De Pillo verbetert niet alleen de zorg voor cliënten maar ook voor zorgmedewerkers. De bediening van het kussen, van het Pillo Play menu en van de games zijn ontwikkeld in samenwerking met zorgmedewerkers om deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeftes van onze doelgroep. Pillo is bijvoorbeeld uiterst geschikt voor interactief snoezelen. Waarbij een cliënt niet alleen tot rust komt en geprikkeld wordt, maar ook zelf daadwerkelijk invloed kan uitoefenen op de omgeving. Dit prikkelt op een hoger niveau en zorgt ervoor dat onderprikkeling een veel minder groot probleem is. Pillo is daarnaast uiterst geschikt voor fysio en ergotherapie binnen de EMB, dit omdat het kussen en de spellen beweging uitlokken. 

Ook voor de zorgverlener heeft Pillo toegevoegde waarde. Ten eerste is de hele Pillo Plug-and-Play en dus makkelijk te bedienen. Belangrijk is dat de Pillo een dagelijkse bezigheid kan zijn die bijdraagt aan de zorgvraag van de cliënt zonder dat dit extra tijd vergt van een begeleider. 

Om te zorgen dat de Pillo bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven zijn de Pillo Pijlers ontwikkeld, dit zijn filtercategorieen in het Pillo Play menu waaronder de spellen worden verdeeld. De Pillo Pijlers zijn gebaseerd op de LACCS Methode, een grootschalig ingezet instrument om zorgdoelen op te stellen die de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. 

Een begeleider kan eenvoudig een playlist starten van een van de Pillo Pijlers om zo alle spellen die zich met dat zorgdoel bezighouden automatisch na elkaar af te spelen.

Lees meer over de Pillo Pijlers of vernieuwingen van Pillo.

Door de toegevoegde waarde dat Pillo de cliënt en zorgverlener biedt wordt het product al door steeds meer verschillende zorginstellingen in het land gebruikt. Om zelf het effect van Pillo volledig te kunnen meemaken is het belangrijk dat mensen met een ernstig meervoudige beperking met de Pillo kennis kunnen maken door zelf te spelen. Daarom willen we graag zo veel mogelijk gratis demo’s doen bij dagbestedingen, woongroepen of zorginstellingen. Dit om zo veel mogelijk mensen waarbij de Pillo het leven kan verrijken de kans te geven hier kennis mee te maken.

Onze hulpvraag is dus: ben of ken jij een zorgorganisatie in welke vorm dan ook die te maken heeft met mensen met EMB? Breng ons in contact!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Meer artikelen

Licentie toevoegen

Om toegang te krijgen tot Pillo Play, moet je de eerste keer dat je de app opent een licentiecode invoeren. Je ontvangt jouw licentiecode via e-mail na aankoop van jouw Pillo-pakket

Lees meer >

Vraag hier een demo aan!

Vraag hier een demo aan!(Vereist)